skip to Main Content
Delicatesse

Nederlandse delicatessen

Nederlandse delicatessen: Het beste van de Lage Landen

We zijn allemaal wel bekend met bepaalde delicatessen uit het buitenland. Iets dat je opgepikt hebt op vakantie of wat een internationale vriend je een keer heeft laten proeven. Maar wat voor delicatessen heeft Nederland eigenlijk te bieden? Dat gaan we jou in dit blog vertellen. Misschien kun jij mensen uit het buitenland hier verzot op laten raken!

Stroopwafels

Stroopwafels, je kent ze wel. Zoals de naam al zegt zijn het stroperige wafels. Sinds de negentiende eeuw kom je ze al tegen in Nederland. Oorspronkelijk werden ze gemaakt van de restjes van koeken en deeg, het waren koeken voor de armen. Voor een goede stroopwafel moet je tegenwoordig best nog wat geld neerleggen, maar in onze mening zijn ze het zeker waard.

Drop

Drop is van alle Nederlandse delicatessen waarschijnlijk wel de meest bekende. Het is een aparte smaak als je het nog nooit in je leven op hebt, dus reacties van deze mensen zijn dan altijd leuk om te zien!

Frikandellen

Frikandellen: het restvlees van de slachterij bij elkaar gemixt. Het is niet de meest gezonde delicatessen van Nederland, maar wel een van de lekkerste. Eet het bij een frietje, op een broodje of gewoon los. Je kan het met deze snack nooit verkeerd doen!

Oliebollen

De oliebol kennen we voornamelijk van oudjaarsavond, maar ook op de kermis kom je ze tegen. Oliebollen bestaan ondertussen al eeuwen, de oudste recepten komen namelijk uit de zeventiende eeuw! Je kunt er krenten of rozijnen doorheen bakken, of ze natuurlijk gewoon lekker naturel houden. De keuze is aan jou.

Erwtensoep

Ook wel bekend als snert. Erwtensoep is zo typisch Nederlands en ook wel een van de raarste delicatessen die we hier eten. Een soep die gemaakt is van spliterwten en prei en als klap op de vuurpijl doen we er een rookworst in. Maar goed, het is natuurlijk wel héérlijk in de wintermaanden!

Weet jij nog typische Nederlandse delicatessen die we hier niet tussen hebben gezet? Laat het ons weten!

Back To Top