skip to Main Content
restaurant

Handige restaurants tips

Restaurant tips voor wanneer je uit eten bent

Heb jij binnenkort een belangrijk etentje en weet je ook nooit goed hoe je je hoort te gedragen in een chic restaurant? Met deze tips kom jij uit de voeten en kun je indruk maken op de mensen met wie je gaat dineren! Als eerste is natuurlijk belangrijk om een beetje logisch na te denken. Praat niet met je volle mond en laat je telefoon zoveel mogelijk in je broekzak zitten. Ook viezen moppen of vunzige verhalen worden binnen de deftige sfeer niet gewaardeerd. Houd het gesprek dus netjes en beleefd.

Voordat je gaat

Houd er altijd rekening mee dat je er netjes uit behoort te zien in een chic restaurant. De beste tips voor ieder belangrijk etentje zijn altijd dat je er verzorgd uitziet en netjes gekleed bent. Zorg ervoor dat je haar er goed uit ziet en bijvoorbeeld niet vol zit met klitten. Een getrimde baard of een beetje make-up, een mooie jurk of nette blazer, zodra je hieraan voldaan hebt, is het moeilijkste deel alweer achter de rug!

Als je er bent

Zodra je er bent moet je meteen opletten. Het is de bedoeling dat je rustig naar binnen gaat en niet luidruchtig bent. Laat je begeleiden naar je tafel en schuif zachtjes aan. Tijdens het eten zijn de volgende dingen belangrijk:

  • Zit altijd rechtop en leun niet met je ellebogen op de tafel
  • Veeg regelmatig je mond af met je servet
  • Leg geen sleutels of telefoons op tafel
  • Vertel nooit hoeveel je uitgeeft aan de wijn
  • Wees eerlijk en gedraag je niet als expert als je iets niet weet

De laatste restaurant tips: het is belangrijk om je gasten als eerste te laten bestellen. Ben jij in dit geval een gast? Dan laat je het diner leiden door de gastvrouw of gastheer. En verder moet je natuurlijk gewoon vooral genieten!

Hopelijk hebben deze restaurant tips je op weg geholpen. Ga je met je vrienden naar het restaurant? Geef de tips dan aan ze door! Zo kunnen jullie allemaal een voorbeeld zijn voor alle aanwezigen.

Back To Top