skip to Main Content
Gezondheidd

Gezondheidstips voor een algemeen goede gezondheid

Een beter leven met deze gezondheidstips!

Gezond leven komt vaak neer op gebalanceerd eten en genoeg bewegen. Er zijn daarnaast echter veel andere dingen waar je in je dagelijkse leven op kunt letten om je algemene gezondheid te verbeteren. Hieronder hebben we een aantal gezondheidstips voor je op een rij gezet. We hopen dat deze gezondheidstips je een makkelijke start geven aan een gezonder leven!

Een rustige avond

Doe wat rustiger aan met koken. Als je langer doet over het maken van je maaltijden blijven de nuttige voedingsstoffen er meer in zitten. Hierdoor ben je met je huidige dieet meteen al een stuk beter uit. Doe na het eten op tijd alle grote lichten in huis alvast uit, zoals de tv en felle lampen. Dit helpt je lichaam om te wennen aan het donker en om natuurlijker in slaap te vallen. Probeer standaard een uur of twee voordat je normaal gaat slapen alleen nog rustig de laatste dingen te doen bij zacht licht en ga een uur voordat je wilt slapen vast in bed liggen. Lees een boek of praat nog wat met je partner, maar zet de tv niet meer aan!

Nuttige supplementen

Vitamine D, multivitamine en omega-3 vetzuren zijn supplementen die je elke dag wel kunt gebruiken. Of je nou gezond eet of niet en of de zon nou schijnt of niet. Je lichaam kan een beetje van deze stoffen altijd wel gebruiken.

Een gezonde balans

Een van de makkelijkste gezondheidstips die we je kunnen geven is: eet gezond tijdens de werkweek, eet in het weekend waar je zin in hebt. Als je de vijf dagen van je werkweek gezond eet ben je al een heel eind. Vervolgens kun je jezelf in het weekend de lekkere ongezonde dingen gunnen. Dit geeft je mentaal wat meer rust en hierdoor blijf je doordeweeks veel makkelijker gezond eten. Het voorkomt dus ook meteen dat je een grote terugval hebt en volledig ongezond gaat eten!

Zou je graag meer gezondheidstips willen krijgen? Vul voor de beste gezondheidstips ons /contactformulier/ in en wij komen bij je terug.

Back To Top